juli 21, 2024

4x tips om te besparen op schoonmaakkosten 

Dat het schoonmaken van het kantoor er vaak bij inschiet, is vast en zeker herkenbaar. Echter is het toch echt niet prettig om te werken in een viezig kantoor, en op den duur zal zelfs de productiviteit omlaag gaan. Ook tegenover klanten is dit niet erg professioneel. In dit artikel geven we je vier tips om te besparen op schoonmaakkosten, zonder het te koste gaat van de kwaliteit! 

Wat verbruik je nu?

Als je ergens op wilt besparen, moet je natuurlijk wel weten waarop je precies wilt besparen. Het is daarom belangrijk om een plan te maken en je huidige verbruik in kaart te brengen. Bekijk bijvoorbeeld eens hoeveel doekjes, schoonmaakmiddel en dweilen er in een maand doorheen gaan. Hoe kan het dat de flessen toiletreiniger zo snel leeg zijn en waarom worden er elke week microvezeldoekjes gekocht? Door dit eens rustig te bekijken kun je kijken waar winst te behalen valt. Neem drie punten waarop je je wilt richten, zodat je eerst daar focus op kunt leggen. 

De juiste manier

Nu je weet waarop je je kunt focussen, kun je kijken waarom je dit veel geld kost. Vraag jezelf bijvoorbeeld af of de toiletreiniger wel op de juiste manier wordt gebruikt? Het is nu eenmaal een feit dat veel mensen denken dat hoe meer schoonmaakmiddel je gebruikt, hoe schoner het wordt. Schoonmaakmiddelen zijn tegenwoordig veel geconcentreerder, en dus heb je weinig nodig voor hetzelfde resultaat. Hetzelfde geldt voor materialen als vloertrekkers, bezems, emmers en borstels. Door deze na gebruik op de goede manier op te bergen, gaan ze veel langer mee. 

Voor lange termijn

Door voor de goedkoopste opties te gaan, bespaar je vanzelf geld, toch? Het klopt dat sommige budget materialen prima werken, maar toch leiden lage investering in de basis uiteindelijk tot hogere kosten. Een mopsysteem van een kwaliteitsmerk is wellicht duurder, hij gaat wel een stuk langer mee dan een merkloze variant. Of wat dacht je van een stofzuiger die om de zoveel tijd stuk gaat, dan kun je toch beter een kwalitatieve asstofzuiger kopen

Goed opgeleid personeel 

Tot slot kijken we naar het personeel. Als je je klanten wilt behouden én nieuwe klanten wil binnenhalen, zul je echt kwaliteit moeten leveren. Zorg er daarom voor dat je opgeleid personeel binnenhaalt. Een schoonmaker met veel vakkennis weet hoe hij snel en efficiënt te werk kan gaan. Een vakantiekracht is dan wel iets goedkoper, een schoonmaker kan in het algemeen binnen een uur veel meer bureaus schoonmaken.