juni 25, 2024

Magneetvissen

vissenmetmagnetenMagneetvissen doe je met een krachtige magneet, het liefst met een neodynamische magneet, want die zijn verreweg het krachtigst. De sterke van een magneet wordt aangegeven in de trekkracht. Er zijn bijvoorbeeld magneten met een trekkracht van 55 kilogram, maar ook met een trekkracht van 110 kilogram om mee te magneetvissen. Het is dus belangrijk dat zowel je hengel als het touw waarmee je vist ook diezelfde trekkracht hebben. Stel dat je magneet met een trekkracht van 55 kilogram aan iets groots vast blijft zitten, dan moet natuurlijk niet je hengel of je touw bij het minste of geringste breken. Je moet het metalen object voorzichtig naar de kant halen, maar als zwaarder is dan de trekkracht van je magneet, dan zal je magneet losschieten. Je hengel en je touw moeten dus die krachten wel kunnen verwerken.

 

In de webshop op vismagneet.com vind je magneten voor het magneetvissen in 3 verschillende klassen, namelijk 55, 75 en 110 kilogram. Daarnaast heb je een goed touw nodig. De touwen op vismagneet.com zijn dusdanig sterk dat dat geen probleem zal zijn. Die touwen hebben namelijk een trekkracht van 530 kilogram. Die zullen dus niet zo snel knappen.

 

Voor een magneet met een trekkracht van 55 kilogram zul je al heel veel moeite moeten doen om het weer los te krijgen als het bijvoorbeeld volledig aan een metalen balk vast zou zitten. Voor een 75 kilogram zal dat dus nog veel meer moeite kosten en voor een 110 kilogram heb je een tweede persoon of een auto nodig om het weer los te krijgen.

Geef een reactie