juni 25, 2024

Wat is KVV? Kant en klaar vlees voor de hond

KVV is de afkorting van Kant en Klaar Vers Vlees. KVV hond staat dus voor het kant en klare vlees dat je in de winkel kan krijgen voor je huisdier. Het is een grof gehakt, vers vleesvoer gebaseerd op 60% rauw spiervlees. Dit wordt aangevuld met orgaanvlees en gemalen botten.

Rauwe vleesproducten

KVV voor de hond is voeding die bestaat uit rauwe vleesproducten. Er zijn soorten verkrijgbaar die aangevuld zijn met groenten, granen en olie. Je moet er wel op letten of er vitamines en mineralen aan het voer zijn toegevoegd. Zo niet dan moet je zorgdragen dat de hond dit op een andere manier krijgt. Wil je graag KVV gaan voeren dan is het aan te raden om verschillende merken af te wisselen. De reden hiervan is dat de hond zo compleet mogelijk wordt gevoed.

KVV hond

Keuze uit verschillende merken

Wanneer je Kant en klaar vlees koopt zie je dat er veel verschillende merken zijn waar je uit kan kiezen. Het voer zit verpakt in rollen of in bakjes en moeten in de vriezer bewaard worden. Je kan dit voer in de supermarkt kopen, dit zijn meestal de goedkope merken. Je kan er ook voor kiezen dit te doen bij een dierenspeciaalzaak.

Veel mensen zijn enthousiast over het voeren van Kant en klaar vlees. Je weet precies wat er in het vlees zit en er zijn verder geen ingrediënten toegevoegd. Veel honden zijn gebaat bij het eten van KVV zeker als ze niet goed reageren op brokken.