juni 25, 2024

Zomer betekent Ponykamp

Voor veel Nederlandse kinderen en ouders, die verknocht zijn aan paarden en pony’s, is de zomer een leuke tijd van het jaar. Dit is namelijk de tijd dat de ponykampen weer open zijn! Een ponykamp met of zonder overnachting maakt niet uit, het gaat erom dat je tijd spendeert met je paardje, hem even lekker borstelt, wat dressuur huppelt en de hele dag met je pony knuffelt! Maar dat is niet het enige dat je tijdens ponykamp doet, naast het schoonmaken van de stal (want dat kennen we allemaal) zijn er ook super leuke activiteiten om te beleven.

Een van de allerleukste activiteiten die je kan doen op ponykamp is het pimpen van je paard. Denk hierbij aan een mooi gewaad onder het zadel van je paard, mooie vlechten in zijn manen met strikjes en wat sieraden rondom zijn hals. Of ga je helemaal out of the box en zorg jij dat jouw paard eerder lijkt op de Hulk? Tijdens deze activiteit is het niet alleen de bedoeling dat je een wedstrijd houd: wie heeft zijn paardje het beste gepimpt. Het gaat er ook om dat de band tussen jou en je paard steeds hechter wordt. Vergeet voor deze activiteit ook niet jezelf te pimpen. Want ja, een Hulk zonder Iron Man is geen Avenger!

Een leuke activiteit die meer rijden bevat is de pony estafette. Voor de pony estafette zetten we een parcour op dat een paar bochten heeft, een sprong en nog een enkele verrassing hier en daar. Maar geen zorgen, niks waar de pony van schrikt! Wanneer de pony estafette van start gaat is iedereen verdeeld in twee teams. Het doel is om het parcour zo snel mogelijk af te leggen en het team dat als eerste finisht heeft gewonnen!

Heb jij je nog niet aangemeld voor een ponykamp en lijkt dit je wat, dan kan dat bij de burght!