juni 25, 2024

Hond verzekeren, niet zo slecht plan!

Veel mensen denken niet snel na over het verzekeren van hun huisdieren. Toch is het erg verstandig om hierover na te denken. Een klein bezoekje aan de dierenarts kan aardig wat kosten. Een vaccinatie of controle is vaak niet heel erg duur, maar wat nou als er een ernstige medische reden is waardoor de hond geopereerd moet worden? Hiervoor kunnen de kosten oplopen tot honderden euro’s. Door een verzekering af te sluiten voor je huisdier kan je deze problemen voorkomen. Bij een hond verzekeren profiteer jij als baasje niet alleen maar je hond natuurlijk ook.

Hoe werkt een verzekering voor je huisdier

Als je hond een keer een pootje breekt of een operatie nodig heeft is het fijn om te weten dat je verzekerd bent. Je kan zelf de dekking kiezen voor een vast bedrag per maand. Je hebt altijd je eigen kosten in de hand en komt nooit voor verrassingen te staan. Een hond verzekeren bij Petsecur kan gemakkelijk en snel. Zo kan je kiezen uit de verschillende pakketten die aangeboden worden op de website. Zo heb je het basispakket, standaardpakket en het extra pakket. Hiervoor zijn ook nog uitbreidingen te vinden door een aanvullend pakket toe te voegen.

Per verzekeringsjaar kan je zelf bepalen hoeveel eigen risico je wilt. Zo kan je kiezen tussen 0 euro, 50, 100 en 150 euro per verzekeringsjaar. Dit is afhankelijk van wat het beste bij je hond past en hoeveel korting je wilt. De aanvullende verzekeringen kunnen onderwerpen dekken zoals gebitsproblemen, een crematie, castratie of sterilisatie en preventieve zorg zoals ontwormen, titeren, vaccinaties en ontvlooien. Op de website van Petsecur kan je meer leren over de polis van de verzekeringen.

Zo heeft de basispolis bijvoorbeeld een bepaalde dekking van kosten zoals de dierenarts en eventuele operaties. Het standaardpakket heeft een hogere dekking van de standaardopties plus dekt ook nog andere situaties die eventueel relevant kunnen zijn voor je huisdieren. De beste optie is natuurlijk het extra pakket waar alle mogelijke situaties voor een groot deel gedekt worden. Natuurlijk heb je ook bij elk pakket een vrij keuze voor welke dierenarts je wil kiezen. Het is belangrijk dat je het beste pakket kiest voor je huisdier. Daarnaast kan je ook zelf bepalen hoeveel je per maand wil betalen aan de verzekering.

De voordelen van je hond verzekeren

Wil je een hond verzekeren? Dan weet je zeker dat deze gezond blijft. Een klein bezoekje aan de dierenarts hoeft niet veel te kosten. Is er een medische ingreep nodig? Dan ben je soms aardig wat geld kwijt. Door je hond te verzekeren kan je deze onverwachte kosten voorkomen. Daarnaast weet je ook zeker dat je hond de beste zorg krijgt. Iedereen wil natuurlijk het beste voor hun huisdieren. Op de website van Petsecur kan je meer leren over een verzekering voor je hond en ook alle andere huisdieren. Je kan meer informatie vinden over de mogelijke verzekeringen en zelfs je premie berekenen. Lees snel meer op hun website!