juni 16, 2024

Dit heb je nodig als ruiter!

Als ruiter zijnde moet je voorzien zijn van een aantal spullen. Je kan natuurlijk niet zomaar beginnen met paardrijden als je daarvoor niet de juiste attributen en kleding voor in huis hebt. Hieronder staan de belangrijkste spullen die je nodig hebt bij het paardrijden.

De kleding

Als eerst moet je de kleding uitzoeken die je nodig hebt voor het paardrijden. De bovenkleding moet bestaan uit een T-shirt en bij kou kan je er nog een jas overheen doen. Zorg er wel voor dat je niet een te grote trui aantrekt, je houding moet te zien zijn. De onderkleding bestaat uit een paardrijbroek. Een paardrijbroek heeft een aantal functies, zoals het beschermen tegen schuren en het zorgt voor grip zodat je niet van het zadel afglijdt. Als je geen paardrijbroek hebt, dan kan je er ook voor kiezen om een legging zonder naden aan te doen.

Benodigdheden

Na de kleding zijn er nog een aantal ruiterspullen die je nodig hebt. denk bijvoorbeeld aan een zweepje, zadel en teugels. Zonder deze ruiterspullen kan je het paard niet opstappen. Dit zijn spullen die je voor het paard nodig hebt. Dan heb je voor jezelf ook nog een cap, deze moet in de goede maat en goedgekeurd door de verzekering zijn. Verder zijn er nog paardrijlaarzen die je nodig hebt. Deze beschermen je tegen het paard die op je voet kan staan.

Verzorging

Dan er is ook nog de verzorging van het paard. Een paard moet geborsteld worden, de manen moet gekamd worden en hoeven moeten schoongemaakt kunnen worden. Het borstelen en kammen doe je met verschillende soorten borstels die hier speciaal voor gemaakt zijn. Het beste is om de staart van het paard niet te vaak te kammen, anders gaan er veel haren verloren.